November 2021
Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video Prime Video
Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club Comedy Club
Comedy Club

Het zijn donkere, druilerige dagen. De snijdende kou dringt onze huiskamers binnen en we kunnen geen kant op, want… avondlockdown. Wat te doen? Gelukkig lanceert Prime Video iets waar we allemaal vrolijk van worden: Comedy Club. In de zesdelige Amazon Original maken 6 Nederlandse comedy-zwaargewichten hun eigen comedyshow: Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer. Eindelijk! Want we kunnen allemaal wel een lach gebruiken na dit lastige jaar.

De opdracht

Prime Video gaf ons een drieledige opdracht. We moesten een creatieve campagne maken die ten eerste awareness creëert: iedereen mag weten dat Comedy Club beschikbaar is op Prime Video. Ten tweede, moest de serie als lokaal relevante inhoud worden gepositioneerd. Als Nederlandse Original verschilt Comedy Club namelijk van de generieke internationale content die de streamingdienst te bieden heeft. Ten slotte doelt Prime Video op het binnenhalen van nieuwe klanten, nieuwe abonnees en hoge klantbetrokkenheid van bestaande klanten.

Haal de lach in huis

We bedachten een vrolijke campagne met de leus: ‘Haal de lach in huis’. Want met Comedy Club haal je Nederlandse comedians in huis en zet je je lachspieren thuis aan het werk, in plaats van in het theater. In bed, in bad, aan de eettafel, op de bank: in welke hoek van het huis je maar wil. Daarom zien we in online video’s dat de comedians bij mensen thuis optreden, op alle denkbare plekken waar ze de shows kunnen kijken. Ook in radiocommercials refereren we naar plekken en momenten waarop je de lach wel in huis zou willen halen. Naast online video’s en radiocommercials gaven we de serie ook een podium met banners en abri’s. 

Mission impossible?

Een behoorlijke productie, kunnen we je vertellen. Onze grootste uitdaging? Het voor elkaar krijgen om 6 drukbezette comedians bij elkaar te krijgen en alle videocontent in 1 dag tijd te draaien. Mission impo… eh challenge accepted! We produceerden de video’s in een huis waar je u tegen zegt, waar de complete crew terecht kon en waar geen enkele ruimte overbodig bleek.

 

In de ene kamer werd gedraaid, in de andere gefotografeerd, in weer een andere kamer was ons productieteam druk in de weer met de opbouw van een nieuwe setting. Tussendoor doken de comedians zelfs onze geïmproviseerde geluidsstudio in voor de opname van de radiocommercial.

Grote grijns

De productie was niet bepaald een lachertje, zou je denken. Toch liep het tot onze grote verbazing allemaal enorm soepel. Die grote grijns was niet vóór, niet tijdens en ook niet na de productie van ons gezicht te krijgen!

Volgende case
COC - Jong & Out