September 2022
Campagne
geleidehond
hulphond
kngf
social
video
KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF KNGF
Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom Een hulphond is welkom
Startpunt

Uit onderzoek in samenwerking met Hulphond Nederland is gebleken dat 1 op de 5 mensen met een hulphond de toegang wordt geweigerd in met name de horeca, vrijetijds- en sportsector. Mensen met een niet-zichtbare beperking en een hulphond, zoals mensen met PTSS, epilepsie en autisme, ervaren een extra drempel.

Om ervoor te zorgen dat veel plekken toegankelijker worden voor mensen met een hulphond, vroeg KNGF aan Yune om een social activeringscampagne op te zetten.

Bewustwording

Met de campagne #opendeuren wil KNGF Geleidehonden dat deuren van openbare gelegenheden voor mensen met een hulphond worden geopend. Met behulp van een sticker met de tekst ‘een hulphond is welkom’, willen ze hiervoor bewustwording creëren.

Het doel van de videocampagne is ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen het gratis stickerpakket aanvragen. Iedereen kan in zijn/haar omgeving de stickers verspreiden, denk aan je kapper of je favoriete kroeg.

Volgende case
ANWB - Woonverzekering