Januari 2020
ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB ANWB
Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter Vakantiereporter
De opdracht

Sta je op het punt om een vakantie te boeken? Denk dan eens aan de ANWB. Zij bieden verschillende soorten reizen voor jong en oud, van kamperen in Europa tot een verre reis met privé chauffeur. Aan Yune de taak om mensen te inspireren met het reisaanbod van de ANWB en daarnaast te laten zien hoe goed georganiseerd de vakanties zijn.

Om de verscheidenheid aan reizen van de ANWB te laten zien hebben we vakantie reporters op pad gestuurd om verslag te doen en hun ervaringen te delen. Om deze juiste reporters te vinden hebben we een oproep geplaatst in o.a. de Kampioen en social kanalen van de ANWB. Heel Nederland had de kans om te solliciteren middels een ingezonden video en de nieuwe vakantie reporters van de ANWB te worden. Uit bijna 700 aanmeldingen kozen we 18 potentiële vakantie reporters voor een selectiedag, waarvan er 4 uiteindelijk echt op reis zijn gegaan. Het jonge gezin Sanne, Jelle & Moos maakten een autorondreis door Frankrijk waarbij ze sliepen in bijzondere accommodaties en gingen op kampeervakantie naar Kroatië. Moeder Angela en dochter Mia maakten een geheel verzorgd weekend in Disneyland Parijs mee. Millennials Lotte & Leonie fietsten in een week rond de Bodensee en vlogen naar Vietnam voor een 21-daagse reis met privé chauffeur. Empty Nesters Arno & Margriet legden de Elfstedentocht af in Friesland en gaan komend jaar nog met de Camper op pad in Canada.

De vakantie reporters vlogden hun reis zelf in combinatie met een camjo die mee op pad ging. Iedere vakantie werd weergeven in 5 afleveringen waarin zowel accommodaties als activiteiten centraal stonden.

Volgende case
ING - Jong Gedaan, Oud Geleerd