Opdracht
SNS snapt kinderen. Zij snappen dat kinderen groots dromen, en dat hun perceptie van geld anders is dan die van volwassenen. SNS wil ouders helpen hun kinderen te snappen, en duikt daarvoor in de wondere wereld van kinderen. Yune ontwikkelde en produceerde drie concepten hiervoor.

Uitvoering

Kinder Kapitaal
Voor kinderen kan het lastig zijn de waarde van geld in te schatten. Vaak weten ze meer van virtuele betaalmiddelen als V-Bucks, Bits en Twitch stream abonnementen, dan van euro’s. Maar daar weten ouders dan weer niks van. In Kinder Kapitaal maken we met een aantal korte animaties de vergelijking tussen deze twee betaalmiddelen.

Van Spaarpot Naar…
Waar sparen kinderen voor? En hoeveel geld denken ze daarvoor nodig te hebben? Om ouders een kijkje te geven in de belevingswereld van kinderen, vroegen we vier jonge spaarders wat er op dat moment bovenaan hun wensenlijst stond. Met geanimeerde doodles visualiseerden we de spaarplannen van het kind: van een wereldreis tot een studie Wiskunde.

Het SNS Ouderjournaal
Het kan lastig zijn voor ouders alle hypes en trends in de wereld van hun kinderen bij te houden. SNS helpt ouders hier graag bij! In het SNS Ouderjournaal, een maandelijkse update, vertelde onze jonge nieuwslezer Daan waar het zakgeld van kinderen die maand aan werd besteed. In een Facebook carrousel werden de onderwerpen gevisualiseerd door middel van animaties, en konden mensen meer lezen op de Community van SNS.