Tijdens de jaarlijkse Grand Prix Content Marketing kwam Yune met ‘Kevin doet in LEGO’ als winnaar uit de bus in de prestigieuze categorie Beste Video. De video is onderdeel van het Youtube-format ‘Met passie investeren’, dat Yune voor ING Nederland bedacht. Het juryrapport prees de inzending vanwege uitmuntend redactiewerk. “Knap om deze onderwerpen en mensen te vinden. Inhoudelijk sterk en daarmee onderscheidend en effectief.” 

Geld verdienen met restpartijen LEGO? Kan dat? Jazeker. Zo is een zwart helmpje aanzienlijk meer waard dan een wit helmpje. En kan een groene dennenboom al snel meer dan 10 euro opleveren. In de wereld van LEGO zijn de kleinste items al snel zeer interessant handelswaar.

Redactionele content

De video ‘Kevin doet in LEGO’, onderdeel van de Youtube-serie ‘Met Passie Investeren’ heeft organisch impact gemaakt in heel Nederland. De video, gepubliceerd ten tijden van LEGO World in Utrecht, toont een bijzondere, jonge ondernemer die vanuit een sterk inzicht een businessmodel heeft opgebouwd. De video heeft zonder advertentiebudget bijna 1,1 miljoen Nederlanders bereikt, geraakt én bewogen. Daarnaast heeft de video de merkbeleving van het merk ING positief beïnvloed. ‘Kevin doet in LEGO’ laat zien dat wanneer je als merk handelt vanuit een sterke redactionele visie, je in het moderne digitale domein nog steeds een verschil kunt maken. Niet alleen met een video van 10 seconden, maar ook met echte redactionele content.

In totaal werden acht video’s geproduceerd door Yune binnen het format ‘Met passie investeren’, waaronder ‘Roelof doet in Smurfen’ en ‘Anca doet in houtskooltekeningen’.

About Yune Creative Content Company