Redacteur/Copywriter (stage)


Als redacteur/copywriter stagiaire ben jij de held die woorden geeft aan wat anderen denken. Je hebt een vlijmscherpe pen en herkent d/t-fouten van kilometers afstand (en die vind je bloedirritant). Je draait je hand niet om voor een goede woordgrap en schrijft ook graag teksten die langer zijn dan 125 tekens. Van interviewen word je blij, want je bent van nature geïnteresseerd in het verhaal van anderen. Daarnaast vind je het leuk om mee te denken over redactionele insteken voor online artikelen en social (video)concepten.  

Dit ga je doen
Als redacteur/copywriter in opleiding kan je bij ons veel werkervaring opdoen. Je schrijft voor onze redactionele opdrachten interviews volledig uit of je maakt er beknopte teksten van die geschikt zijn voor sociale media. Daarnaast maak je content voor onze eigen website en socials. Van blogs, cases tot post copy. Je schrijft dan voornamelijk over innovatie binnen ons vakgebied en over hoe wij merken menselijker maken. Wat jij creëert is feitelijk het visitekaartje van ons bureau. Hierin heb je veel creatieve ruimte. Overigens zit je niet alleen op kantoor, want ook op locatie neem jij interviews af.  

Over YUNE
Wij zijn een social contentbureau in Amsterdam met als missie: merken menselijker maken. We doen dit met behulp van gedragswetenschap, daarom zijn wij hét bureau waar wetenschap en creativiteit samensmelten. We werken voor mooie merken als NS, ING, SPA, Nespresso, Bol, Zilveren Kruis en KNGF.  

Onze checklist 

Je studeert binnenkort af aan een journalistieke- of communicatieopleiding. 

Je schrijft foutloos Nederlands. 

Engels is een pré. 

Je portfolio geeft een goed beeld van je huidige schrijfniveau.

Jouw checklist 

Portfoliowaardige projecten voor A-merken. 

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Samenwerken met andere creatives en copywriters. 

Ervaring opdoen bij een no-nonsens bureau. 

Diversiteit en inclusiviteit is voor jou een vereiste.

Jouw bonuschecklist 

Warme landing en thuiswerkmogelijkheden.  

Andere stagiaires waarmee je samenwerkt.  

Gezellige borrel op donderdag.  

Huiselijke sfeer binnen internationaal netwerk. 

4x per jaar een bedrijfsuitje waarvan je er minimaal 1 meepakt tijdens je stageperiode. 

Match made in digital heaven?
Mail jouw portfolio, motivatie en CV naar Sabina de Groot (sabina.de.groot@yune.nl).