Vanaf vandaag start Qmusic met een landelijke campagne voor Vlogmeister, de zoektocht van Qmusic naar het nieuwe vlogtalent van Nederland. In samenwerking met het content marketing bureau Yune ontwikkelde Qmusic een actie die volledig is gericht op videocontent. De zes geselecteerde finalisten van Vlogmeister zijn van 19 mei tot en met 5 juni te zien in de crossmediale campagne op tv, social, online en out of home.

De campagne biedt jong talent een landelijk podium, een van de pijlers waar Qmusic zich middels Q-college al jarenlang mee bezighoudt. Met deze campagne slaat Qmusic een nieuwe weg in, het is de eerste campagne van het merk die volledig gericht is op de ontwikkeling en promotie van jong videotalent. Het merk bouwt bestaande online kanalen met deze content verder uit.

Heino Maitimu, marketing directeur Qmusic: ‘Met de uitbreiding van onze online videocontent en de samenwerking hierin met bekende Youtubers zoals Dylan Haegens en Ponkers sluiten we aan bij de groeiende contentbehoeften van onze doelgroep. De focus op online stelt kijkers en luisteraars eenvoudig in staat om mee te beslissen in de selectie van de Vlogmeister van Qmusic’.

Content marketing bureau Yune is verantwoordelijk voor de realisering van de campagne. Pablo van den Berg, managing director Yune: ‘De vraag was best challenging: ontwikkel voor een radiostation een multimediale campagne waarin videocontent een centrale rol speelt. Het moet creatief zijn, maar ook in lijn liggen met het merk en worden begrepen door de buitenwereld. Mooie uitdaging!’.

About Yune Creative Content Company