Opdracht
De ANWB doet nog veel meer dan alleen hulp van de Wegenwacht in geval van pech. In de ANWB Welkomstvideo’s neemt presentatrice Marlijn de nieuwe leden van de ANWB mee voor een kijkje achter de schermen.

Uitvoering
We nemen in de Welkomstvideo’s een kijkje bij de volgende afdelingen van de ANWB:

De Wegenwacht
Heb je autopech, dan bel je natuurlijk de ANWB Alarmcentrale! Maar wat gebeurt er allemaal achter de schermen voor de hulp arriveert?

De Traumahelikopter
Veel mensen in Nederland weten het niet, maar ook voor hulp met de traumahelikopter speelt de ANWB een rol. De ANWB Medical Air Assistance (MAA) is met meer dan 8.000 vluchter per jaar dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland.

ANWB Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid staat hoog in het vaandel bij de ANWB. Een bijdrage hieraan wordt onder andere geleverd via de rijopleidingen en rijvaardigheidstrainingen.

De ANWB Verkeersinformatie
In deze video gaat Marlijn op bezoek bij de ANWB Verkeersinformatie en komt er een droom van haar uit. Namelijk live op de radio de verkeersinformatie inspreken.

ANWB Streetwise
Het is van belang dat iedereen zich veilig in het verkeer kan begeven. Ook kinderen. Daarom heeft de ANWB Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar ook leuk en leerzaam verkeerseducatieprogramma.

ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje helpt samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers ouderen mobiel en actief te houden. In deze video gaat Marlijn op pad met een ANWB AutoMaatje en een deelnemer. Wat betekent dit maatschappelijke initiatief voor hen?

De ANWB Alarmcentrale
Bij de ANWB Alarmcentrale kun je 24/7 rekenen op professionele hulp en ondersteuning. Zo helpt de ANWB zowel in binnen- als buitenland leden met problemen aan hun voertuig en bieden ze hulp aan leden met een ANWB Reisverzekering. Hoe dit precies te werk gaat zie je in deze video.