Van natte broeken tot ordinair ‘bingobedrog’: de afgelopen week is ons netvlies wederom getrakteerd op een heleboel dingen die het (liever niet) wilde zien! Om deze herinneringen op te frissen, zetten we alles wat on- en offline trending was voor je op een rijtje. 

Door Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers 

TikTok
Stel je voor: je vrienden hebben hun leven zo goed als opgepakt en willen daarom niet meer meedoen met je quarantainegezuip. Jij bent daarentegen nog steeds down voor de potjes bierpong omdat je je dood verveelt. Wat doe je dan? Hetzelfde als Anna Nooshin in deze TikTok! Een andere populaire vrouw van afgelopen week was Emma Heesters. De zangeres laat geen kans aan haar voorbij gaan om haar nieuwe single promoten. Daarom heeft ze op TikTok de ‘Waar ga je heen-challenge’ opgegooid, waarbij je om de maat van de muziek outfitswitches moet doen. Koek koek, water in je broek? Ook deze week werd weer geprankt op het internet! Deze keer door presentatrice Roxanne Kwant. Vrouwenpower!

Twitter
Het Veronica Inside-schandaal van vorige week is nog steeds de wereld niet uit. Vandaar dat #Wilfdredgenee, Arie Boomsma en Johan Derksen de afgelopen dagen de top drie van Trending Topics bekleedden op het gevleugelde platform. En niet alleen zij, ook #Akwasi is nog steeds een veelbesproken ‘kwestie’. Daarnaast werden de hashtags #ketikoti en #slavernij veel gedeeld wegens de gelijknamige Surinaamse feestdag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. Ook Ghislaine Maxwell werd afgelopen week even goed door het slijk gehaald op het platform. De vermeende ’madam’ van Jeffrey Epstein is donderdag gearresteerd door de FBI. Ze zou jaren als zijn rechterhand hebben gediend en de miljardair hebben geholpen aan talloze minderjarige meisjes.

Trending in de samenleving
BINGO! Of niet? De versoepeling van de lockdown lijkt voornamelijk voordelen te hebben, maar schijn bedriegt! Vanaf volgende week woensdag moet je namelijk weer op gaan passen als je weer de zoveelste online illegale bingo met je matties organiseert. Je kunt er vanaf nu namelijk serieus voor worden opgepakt vriend; het Ksa (Kansspelautoriteit) zit achter je aan! De toezichthouder kneep in verband met de coronacrisis de laatste weken een oogje toe maar gaat vanaf woensdag weer handhaven op illegale bingo’s. Ander illegaal nieuws: woensdag werd bekend dat zeker vijfduizend ontwikkelaars onterecht toegang hadden tot  informatie van inactieve Facebook-gebruikers. What’s up next? Dat ze een illegale powerpointpresentatie maken van al onze profielfoto’s? Tsss….

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.