Een TikTok’ende priester, ADHD-drukte op Twitter en Trump die in het ootje genomen wordt: wat was er deze week niet geweldig aan het internet? Omdat je door de hitte waarschijnlijk niet alles in je op hebt kunnen nemen, zetten wij alles wat on- en offline trending was voor je op een rijtje. 

Door Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers 

Heet op TikTok

Uiteraard waren er ook deze week weer een paar uitschieters op het platform TikTok. Kennelijk is het nu bijvoorbeeld een ding om te laten zien hoeveel kids je hebt gekregen. Daarnaast is dad humor nog steeds razend populair. Dit is echt by far ons favoriete TikTok-filmpje met deze (slechte) humor. In de categorie TikTok-covers ging dit filmpje Savage vs Carole Baskin vs zes waterballonnen heel dik. Daarnaast werden gebruikers uitgedaagd om de #slowwalkwithmechallenge te doen. Lukt hij jou? Zo niet, dan kan je altijd nog bidden met deze  TikTok’ende priester! Zowel een zegen voor het hart, als voor het oog. Filmpjes kijken over het algemeen toch lekkerder weg als je weet dat de divine zich aan het bemoeien is met social media. 

Trending op Twitter

Ook het (oeroude) platform Twitter lag deze week niet stil. Aan het begin van de week was er drukte (haha) rondom het onderwerp #ADHD. Twitteraars haalden de concentratiestoornis uit de doofpot en betuigden steun aan elkaar. Toen op dinsdag bekend werd dat ‘Vadertje Drees’ niet in de vernieuwde Canon van Nederland is opgenomen, gingen Twitteraars los met de hashtag #Drees. Grappig feitje: sinds twee weken is de hashtag #vacature iedere dag onvermoeibaar trending op Twitter. Goed nieuws? Om je even een beeld te geven van de huidige tendens op het platform: de hashtag #walgelijk steeg deze week in populariteit!     

Trump ondergaat TikTok-grap

Wat gebeurt hier nou? TikTok’ers hebben Trump laatst een poets gebakken! In de aanloop naar de rally in Oklahoma werden tegenstanders van Trump via TikTok opgeroepen om een kaartje te kopen voor de rally zonder daadwerkelijk te gaan. De boodschap werd voornamelijk verspreid door K-popfans die filmpjes uploadden terwijl ze voor een screenshot van hun registratie dansten op de zomerhit Macarena. Met als uitkomst een zo goed als lege zaal tijdens de rally van de president. Het Tulsa BOK Center, waar plaats is voor 19.000 mensen, bleek slechts voor de helft gevuld. Daar sta je dan met je bek vol tanden en een lege zaal …

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in elk geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

 

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.