Van protesten tot uitdagende dansjes: het internet laat geen kans onbenut om je mee te nemen in de rollercoaster van het digitale bestaan. Heb jij door de bumpy ride van afgelopen week het een en ander gemist? Geen probleem! In dit trendblog praten we je  bij over wat er on- en offline trending was.

Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

Humor op TikTok

Deze week was humor de grootste trend op TikTok. Filmpjes en challenges met een grappige twist vielen het best in de smaak. Heb je bijvoorbeeld ooit meegemaakt dat je dacht dat iemand je een sensuele lapdance ging geven, maar dat de danser een ander repertoire in gedachten had? Het overkwam een aantal mensen deze week bij het zogenaamde distance dancing. Nog meer humor: bij de #stankwalkchallenge worden alle situaties waarbij je rechtstreeks ommekeer wilt maken even voor je op een rijtje gezet. Deze filmpjes laten herkenbare, grappige en confronterende situaties zien. Ook passeerde Aziatische humor deze week de TikTok-revue, die twijfelachtig grappig is. Daarnaast nog een vorm van flauwe humor die populair was: bouwvakkershumor

Challenges

Uiteraard zijn er deze week weer een aantal challenges rondgegaan en groot geworden op het internet. Instagrammers geven de voorkeur aan de ‘shleepchallenge’ (ja, je schrijft het echt zo) waarbij iemand op zoveel mogelijk random plekken filmt dat hij ‘in slaap valt’. Daarnaast neemt dit dansje op dit moment TikTok over. Danza del papel! Hoelang zou het duren voordat de Nederlandsche bank beroven ook een TikTok-trend wordt? Maar wat deze week écht voor opspraak zorgde, was de toespraak van Woordkunstenaar Awkasi tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam. Hij is vanwege zijn uitspraken al sinds dinsdag trending topic op Twitter.

Google en Facebook-updates

Google heeft deze week weer wat functies toegevoegd aan hun apps die jouw (corona)leven verbeteren! Naast verkeersregels laat Google nu namelijk ook coronaregels zien op de Google Maps-app! Dus als je nu nog een boete pakt, heb je echt geen enkel excuus meer om eronderuit te komen… Daarnaast komt Google met een functie waarmee ze het rumoer op de achtergrond wegfilteren in videovergaderingen. Tot slot Facebook-nieuws: het platform heeft ongeveer 190 accounts verwijderd die verband hielden met zogenoemde white supremacy-groepen. Deze groepen zouden opgeroepen hebben om al dan niet gewapend naar de protesten in de VS te gaan. 

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in elk geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

 

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.