Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

 

We begrijpen de tweestrijd: al die TikTok-dansjes, Instatags en nieuwsberichten kunnen best wel een overkill zijn, maar je wilt toch mee kunnen praten over de nieuwste online ontwikkelingen. Goed nieuws: in deze trendblog praten we je kort maar krachtig bij over wat er on-en offline trending was.

Trending op TikTok 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… wie heeft de grappigste #wipeitdownchallenge van het land? Het hele internet is enthousiast over deze nieuwe challenge. Het is een eeuwenoude goocheltruc: veeg een paar keer met je schoonmaakdoekje over de spiegel en hopla: opeens verschijnt je alter ego in de spiegel. Een uitdaging die ook nog eens het level van de hygiëne in je huis opkrikt! Natuurlijk was een parodie op deze challenge snel geboren. Maar de echte TikTok-koning van deze week is wereldster Jason Derulo. De zanger voerde een bestaand dansje uit op TikTok en deed dat zó goed, dat iedereen zijn versie overnam. Jason herschreef vervolgens het originele nummer van het dansje waarmee hij de #savagelovechallenge ontketende. Slay! 

Virtuele Influencer 

Monica Geuze, move your ass! Esther Olofsson is met haar Instagramaccount @esther.olofsson de harten van het internet aan het veroveren. Nog een influencer?, hoor ik je denken. Maar Esther heeft een vernieuwende vibe; ze is namelijk geen menselijke influencer. Als allereerste virtuele influencer van Nederland heeft ze ondertussen al zo’n 47k volgers verzamelt. Op haar instagramaccount post ze foto’s van de gaafste hotspots, winkels en horeca van Rotterdam. De makers van Esther beschrijven haar dan ook als een digitale stadsgids. Tot nu toe brengt ze nog geen geld op, maar de makers van Esther gaan enthousiast door met de hoop dat ze ooit als influencer haar geld kan gaan verdienen. Bekijk een video van de makers hier


Creatieve corona maatregel

In meerdere steden in Nederland verschenen mysterieuze cirkels op het gras in allerlei parken. Al snel kwam men erachter dat dit een geniaal idee was om mensen anderhalve meter afstand te laten bewaren. Nu is dat zittend prima te doen, maar lopend lijkt afstand houden toch wat moeilijker in de praktijk. Twee Nederlandse kunstenaars hebben daarom iets bedacht om mensen zelf te laten zien of ze zich aan de regels houden. Door middel van  laserstralen, die op de grond zijn geprojecteerd, kun je zien of iemand te dichtbij komt. De lijnen beginnen namelijk te kronkelen als je de anderhalve-meter-regel overschrijdt.
Bekijk hier hoe dit creatieve initiatief eruitziet. 

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in elk geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

anne-mei.chin@yune.nl'

About Anne-Mei Chin