Ook deze week bezorgde het internet ons weer kleine glimlachjes en vraagtekens boven het hoofd. Ga je zo op in je quarantaine dat je soms vergeet eigenhandig op de hoogte te blijven van alles wat er in the cloud gebeurt? Geen probleem. Juist voor jou maken wij iedere week een kleine recap van wat on- en offline trending was. 

Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

TikTok-trends

Dance, dance, dance! TikTok geeft je genoeg choreografieën om je quarantaine geheel dansend door te brengen. Deze week in de spotlight: influencer Bas Smit danst samen met zijn liefje Nicolette van Dam op het nummer Laxed (Siren Beat) van Jawsh 685 (wie kent hem niet?). Een ander populaire billenschudder is dit TikTok-dansje op het nummer Banana van Conkarah. Bij deze choreo is een zonnebril vereist… kijk zelf maar! De leden van K3 kunnen met al dat gedans natuurlijk niet achterblijven! Ze uploaden een vrolijk filmpje met hun versie van de #carltonchallenge. 

Verder is deze week weer een hoop hocus pocus op TikTok te zien. Met de #raindropchallenge is het mogelijk om voor een paar luttele seconde te bepalen wat voor weer het in je huis is. En met de #takatichallenge laten mensen op ‘miraculeuze’ wijze een stuk fruit zweven – en verklappen ze meteen de truc. 

Hands off-challenge

Als je nog geen kinderwens had, krijg je deze wel na het zien van de nieuwste challenge: de #Handsoffchallenge. Het geduld van kinderen wordt hierbij op de proef gesteld: ze mogen namelijk geen koekje of snoepje eten totdat hun moeder terug is. Maar, ze worden wel gedwongen er de hele tijd naar te kijken. Een stukje opvoeding via het internet. Kylie Jenner deed deze challenge met haar dochter Stormi, die haar discipline haalt uit het woord patience. Deze versie is van de Nederlandse influencer @queenofjetlags. De kindjes doen het beter dan de gemiddelde volwassen Nederlander…

Social media-nieuws

Zijn de laatste seconde voor TikTok geteld? Een coalitie van twintig kinder-en consumentenorganisaties trekken aan de bel. Ze vindt dat Tiktok de privacybeloftes omtrent kinderen heeft verbroken en heeft daarom een klacht ingediend. We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Bevalt dat thuiswerken toch wel goed? De medewerkers van Twitter mogen ‘voor altijd’ thuiswerken als ze dat willen. Twitter was een van de eerste bedrijven die mensen liet thuiswerken, maar zeker niet de eerste die ze weer naar kantoor haalt. Ze zijn het eerste grote bedrijf dat zulke afspraken maakt. Lees het artikel hier

Goed nieuws voor enthousiaste LinkedIn-gebruikers! Het platform is een storyfunctie aan het testen in Nederland. Wij zijn de eerste in Europa die stories kunnen gaan posten en bekijken. Net als bij Instagram komen de stories boven in de app te staan en zijn ze 24 uur zichtbaar. Lees hier meer over de nieuwe testfunctie.

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in elk geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.