Bordspelletjes mogen dan weer hip zijn, het internet blijft volgens ons toch wel het meest vermakelijke tijdverdrijf. Gelukkig hoef je zelf het wereldwijde web niet af te struinen voor nieuws en entertainment – dat doen wij gewoon voor je. Wij maken elke week een kleine recap van wat er die week on- en offline trending was. Maak je borst maar nat voor de trends van week 19! 

Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

TikTok-challenges

De gekste challenge gaan rond op TikTok, maar zo’n bizarre als de #peeyourpantschallenge hebben we nog niet eerder gezien. Hij was afgelopen week megapopulair op het social media-kanaal. De naam zegt het al: een uitdaging waarbij je in je broek moet plassen. Béétje vreemd… Daarnaast spant de #Ohnananachallenge al weken lang de kroon. Kun jij hem al? Of ben je meer fan van de #dontrushchallenge? Hierbij is het de bedoeling dat je jezelf eerst filmt in je ochtendkloffie, dan een kwast tegen de camera aan duwt en vervolgens helemaal opgemaakt weer tevoorschijn komt. Een plezier voor het oog! 

Don’t try this at home 

Wie meedoet aan de populaire ‘Up & Down’-challenge op TikTok, maakt samen met een huisgenoot/familielid/vriend acrobatische bewegingen op het nummer  ‘Up & Down’ van de Vengaboys. Maar, dit gaat in de meeste gevallen niet geheel zonder slag of stoot. Dit filmpje is een compilatie van mislukte pogingen waarin het up en weer down niet zo soepel gaat… 

Diverse gevallen hebben zich ook al op de eerste hulp moeten melden en dat is natuurlijk niet écht de bedoeling. De challenge is de Vengaboys ter ore gekomen en Vengaboy Captain Kim vraagt dan ook nadrukkelijk aan iedereen om de challenge niet meer te doen. 

Videobellen op Tinder 

Tijd om te daten! Tinder gaat de functie videobellen toevoegen aan de app, een wens van gebruikers die in vervulling is gegaan. De app is, zoals je misschien kon verwachten, enorm in populariteit gestegen sinds we in thuisquarantaine zitten. De grootst groeiende categorie Tinder-gebruikers zijn vrouwen onder de dertig jaar. Daarnaast werd in de persconferentie van afgelopen woensdag bekendgemaakt dat we binnenkort in het OV mondkapjes moeten gaan dragen. De Vlaamse Safia Aggoune (47) postte laatst dit filmpje op TikTok, waarin ze laat zien hoe je van een sok een mondmasker maakt. Het filmpje is intussen honderdduizenden keren bekeken.

Banksy eert zorgpersoneel 

De anonieme kunstenaar Banksy heeft het personeel van een ziekenhuis in Southampton ontzettend blij gemaakt. Ter ere van ‘de helden van de zorg’ heeft hij hen met een kunstwerk verrast: een jongetje die niet meer speelt met zijn Batman of Spiderman actiefiguren, maar met zijn nieuwe superheld: een verpleegkundige met een mondkapje. ‘Dank voor alles wat jullie hebben gedaan. Ik hoop dat dit de ruimte een beetje opfleurt, ook al is hij in zwart-wit’, stond op een briefje aan het personeel. Lees hier meer over het kunstwerk.

Bron: NOS.nl


We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in elk geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.