Het internet draait overuren in deze coronacrisis! Hierdoor is soms door de (trendy) bomen het bos niet meer te zien. Daarom maken wij elke week voor jou een kleine recap van wat er die week on- en offline trending was. Ben je weer helemaal op de hoogte! Lees snel verder voor de trends van week 18. 

Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

TikTok-challenges

Wederom een week vol challenges! De #durachallenge is megahip op dit moment op TikTok. Twee mensen dansen op het nummer van Dura van Daddy Yankee, maar dan niet op de ‘normale’ manier. De één wordt namelijk als een soort marionet bespeeld door de ander. Dit moet je even zien om te begrijpen; klik daarom op de hashtag! Daarnaast gaat ook de #handclapchallenge viral. Deze challenge brengt je terug naar het schoolplein, namelijk: handjeklapspelletjes. Zet er een catchy nummertje onder en je hebt een (niet zo coronaproof) TikTok-challenge.

Populaire hashtags

Altijd fotograaf of visagiste willen worden? Pak dan nu je kans op TikTok! De hashtags #photohacks en #diyskincare leren je alles over deze twee vakgebieden. Bij #photohacks worden alle tips & tricks gedeeld over hoe je je eigen foto-effecten kunt creëren in je huis. 

Bij #diyskincare zijn badkamers omgetoverd tot beautysalons met behulp van de duizenden doe-het-zelftips van die op TikTok verschenen. Bjoetiful!

Run 5, Donate 5-challenge

De ‘Run 5km -Donate 5’-challenge gaat heel Instagram over. Mensen moeten bij deze challenge vijf kilometer rennen, vijf euro (of dollar) doneren aan het Rode Kruis en vijf anderen nomineren om hetzelfde te doen. De challenge is opgezet door de Britse Olivia Strong (27). Aan The Independent vertelt ze dat ze op een dag aan het hardlopen was en heel veel anderen dit ook zag doen. Hier moet vast een actie uit te halen zijn, dacht ze. Ze startte het account @run.for.heroes en kreeg binnen twee weken meer dan 30 duizend volgers. De actie zelf is door meer dan 100 duizend mensen gedaan. Onder andere Ellie Goulding deed mee. De challenge is de eerste grote challenge die geld ophaalt sinds de Icebucketchallenge.Het is nog maar een kwestie van wachten tot jij van je luie stoel af moet om te rennen, want de challenge gaat viva-viral!

IKEA 

Afgelopen dinsdag 28 april heropende #ikea zijn filialen in Nederland. Met als gevolg ‘Eftelinglange’ rijen voor de ingangen van de woonketen. Eerder sloten de IKEA-winkels wegens het coronavirus op 17 maart hun deuren. Het bedrijf heeft verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid van de werknemers en bezoekers te verzekeren. Zo mag er maar een beperkt aantal klanten naar binnen en niet meer dan twee mensen samen winkelen. Lang niet alle reacties op de opening waren positief: veel mensen klaagden over de onverantwoordelijke houding van de bezoekers en verweten hen de intelligente lockdown te negeren. 

Cowfluencer

Heerlijk nieuws vanuit Twente deze week: daar is de eerste ‘cowfluencer’ ter wereld in het leven geroepen! Liesje 22 werd door het toeristenplatform Visit Twente verkozen tot rolmodel van hun promotiecampagne. En met succes. De jongedame heeft onderhand 6000 Instagramvolgers en 31 duizend facebookfans. De avonturen van Liesje 22 zijn sinds vorige week dagelijks te zien op het Instagram-account van Visit Twente. De foto’s van Liesje zijn in totaal al 1,3 miljoen keer bekeken. Lees hier meer over de nieuwe It-girl!

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in ieder geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

 

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.