Ook afgelopen week heeft het internet niet stilgestaan. De hashtags en challenges vlogen ons om de oren. Om op de hoogte te blijven van de grootste trends en topics maken we elke week voor jou een kleine recap van wat er die week on- en offline trending was. Lees snel verder voor de trends van week 17. 

Populaire hashtags

Deze week stonden de hashtags op TikTok vooral in het teken van onze thuissituatie. Onder meer de hashtag #notsobad is heel populair. Hiermee delen mensen de voordelen van het thuisblijven. Een vergelijkbare hashtag is #lockdownlife waarmee TikTok’ers laten zien met wie ze deze quarantaine doorbrengen. Van ouders, huisdieren, baby’s en huisgenoten tot planten: niks is te gek. Verder worden er veel filmpjes van vóór de lockdown geupload met de hashtag #seeyousoon. Hierin zijn alle dingen te zien die het meest worden gemist, zoals feestjes of zelfs normale dagen op kantoor. Een andere leuke hashtag is #footballsstayinghome. Wat doe je als je niet meer de sensatie van het bijwonen van een voetbalwedstrijd kan beleven? Dan creëer je de sensatie thuis! Mensen filmen hun persoonlijke, alledaagse overwinningen in deze lockdown en voorzien de filmpjes van enthousiast voetbalcommentaar. Nieuwsgierig naar alle filmpjes? Klik op de hashtags om ze te bekijken. 

 

 

 

 


Persconferenties

Bij iedere persconferentie zitten we weer aan de buis gekluisterd. Afgelopen dinsdag zaten ongeveer 8 miljoen Nederlanders met spanning voor de buis om te luisteren wat Mark Rutte te zeggen had. En dat was te merken op het internet: alle hashtags op twitter gingen over COVID-19 of de persconferentie. De meest recente persconferentie van Donald Trump van 23 april was op z’n zachts gezegd bijzonder. Hij suggereerde dat het virus gestopt kan worden door infectiemiddel te injecteren. Dit is volgens artsen absoluut niet waar en noemen zijn persconferenties een gevaar voor de volksgezondheid. Bekijk het fake news hier

Corona-app

Afgelopen week werd de ‘De Corona Check’-app gelanceerd. Nederlanders kunnen in de app hun gezondheidsgegevens invullen. Naar aanleiding van de gegevens berekent de tool hoe waarschijnlijk het is dat iemand corona heeft. De app is opgezet door het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis. Lees hier meer over ‘De Corona Check’.

All in-challenge 

Uiteraard was er ook deze week weer een challenge gaande op het internet! Deze challenge is echter van een andere aard dan de #DIY-challenges van de weken hiervoor. Met de All in-challenge roepen Robert de Niro en Leonardo DiCaprio namelijk Amerikanen op om geld te doneren aan America’s Food Fund. Hiermee willen ze zorgen dat de Amerikanen die het zelf niet kunnen meer veroorloven, te eten krijgen. Ze benadrukken in hun video dat ze een figurantenrol, een dag meelopen op de set én een kaartje voor de première van hun nieuwe film ‘Killers of the Flower Moon’ weggeven in ruil voor donaties. Ze sluiten hun boodschap af door Matthew McConaughey, Ellen Degeneres en Jamie Foxx uit te dagen om te doneren. McConaughey heeft intussen een video opgenomen waarin hij de challenge accepteert. Bekijk zijn reactie hier

We hopen je weer geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in ieder geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

 

Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

anne-mei.chin@yune.nl'

About Anne-Mei Chin