Van trends tot doe-het-zelf-video’s: uit alle hoeken en gaten van het internet komen tips en tricks om deze tijd dragelijk te maken. Wij schrijven elke week voor jou een kleine recap van wat er on- en offline trending was. Lees snel verder voor de trends van week 16.

Populaire hashtags

De verveling viert hoogtij deze dagen. En daarmee ook de online challenges! Afgelopen week was de #handstandchallenge is heel populair. Verder worden wereldwijd katten door het internet uitgedaagd met de #catchallenge. Wiens kat kan over de meeste wc-rollen springen? Klik op de hashtags om de challenges te bekijken!

TikTok

TikTok wordt steeds meer gebruikt. Waar eerst voornamelijk jongeren tussen de 12-16 jaar op het platform zaten, trekken nu steeds oudere generaties naar de app toe. Celebrities en influencers nemen hierin het voortouw: zo postte pop-fenomeen Britney Spears deze week veel TikTok-filmpjes. Ook BN’er Anna Nooshin kon het niet weerstaan om te gaan TikTokken.  

Social media in tijden van Corona

Mensen zitten met hun handen in het haar omdat ze niet meer naar de kapper kunnen. De oplossing? Doe het zelf! Met de hashtag #chopshop werden massaal filmpjes van thuisknipbeurten gedeeld. Ook gaan er heel veel mensen helemaal kaal. Nog een populaire doe-het-zelf-hashtag van deze week is #thuisopvakantie. De creatiefste manieren om in eigen huis vakantie te vieren, werden via deze hashtag over het internet verspreid.

Koningsdag wordt Woningsdag

Baal jij er ook zo van dat je deze Koningsdag geen rommel kunt verkopen/bootje kunt varen/ongelimiteerd biertjes kunt drinken? De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen kwam deze week met een plan om deze dag alsnog feestelijk te vieren. Ze dompelden Koningsdag om tot Woningsdag: de alternatieve thuiseditie met een digitale kleedjesmarkt en een landelijke toost. Lees hier de details. 

Leerachterstand bijwerken

De scholen zijn nog steeds gesloten en het is niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. De Onderwijsraad kwam met ideeën om de leerachterstand bij te werken, in het geval dat de scholen na de meivakantie nog gesloten blijven. Bijvoorbeeld een ingekorte zomervakantie, zomerscholing en verlengde schooldagen komend schooljaar.

We hopen je weer geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in ieder geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

 

Door: Anne-Mei Chin en Jasmijn Seghers

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.