Trends, challenges en belangrijk nieuws: het internet explodeert misschien meer dan ooit. Wij maken elke week voor jou een kleine recap van wat er on- en offline trending was. Lees snel verder voor de trends van week 15. 

Zorg voor de zorg

Afgelopen woensdag 7 april was het World Health Day. Op TikTok, Twitter en Instagram verschenen hashtags om zo de zorgverleners een hart onder de riem te steken. Het FNV wilde dat iedereen die dag witte kleding zou dragen met de hashtag #ikdraagwitvoordezorg om de zorgverleners te laten weten dat er aan hen gedacht werd.

Bron: FNV

 

Dansende politieagenten

In de blog van week 14 las je dat het nummer Anderhalf van Ali B, Poke en Judeska razendsnel steeg in de hitlijsten. Deze week is het nummer ook opgevallen bij twee Amsterdamse politieagenten. Die besloten er een dansje op te doen. Nadat hun filmpje een grote hit werd, kwam ook het ziekenhuispersoneel met hun eigen versie. Ook dit filmpje werd een kijkcijferkanon. Benieuwd naar de filmpjes? Bekijk hier het dansje van de politie en hier dat van het ziekenhuispersoneel.

Populaire challenges 

Deze week was ook de week van de challenges. Het internet ging los. Bizzey introduceerde de #situponitchallenge, waarbij je op een denkbeeldige stoel moet zitten. Ook de #walkinnakedchallenge steeg in populariteit, mede dankzij de vele grappige parodieën. Als kers op de taart verscheen gister de #quarantinepillowchallenge, waarbij bekende Nederlanders en Instagrammers een kussen om hun middel binden. Klik op de hashtags om de challenges te bekijken!

Social media in tijden van corona

Veel platformen verwijzen naar tips en feiten over het coronavirus om verspreiding van valse informatie tegen te gaan. Ook zijn er verschillende hashtags die mensen aanmoedigen goed voor zichzelf te zorgen. Onder meer de hashtags #safehands en #workoutfromhome zijn booming. Voor beide hashtags zijn er zowel parodieën als serieuze instructiefilmpjes. Het meisje links bij de #safehands werkte samen met Unicef voor deze instructie TikTok. Benieuwd? Klik even op de hashtags.

We hopen je weer geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in ieder geval weer op de hoogte. Tot volgende week!

About Puck Roest

Puck Roest (1991) studeerde van 2009 tot 2013 aan de School van Journalistiek in Utrecht waarbij ze stage liep bij het NOS journaal en Dagblad Metro. In 2017 rondde ze de master Mediapsychologie af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In juli 2017 ging ze aan de slag als Social Media Manager bij Yune. Momenteel is ze werkzaam als Head of Social.