Nu we in deze tijd nóg meer bezig zijn met onze telefoon, vliegt het nieuws je om de oren. Wij geven je een kleine recap over wat er afgelopen week trending was on- en offline. 

Nespresso challenge
Een trend die wij in het leven hebben geroepen is de #nespressochallenge. Bij deze challenge gooien Nespresso-drinkers hun capsules van een afstand in de machine. Yuners probeerden dit massaal thuis en dit leverde hilarische beelden op. Benieuwd naar de resultaten? Bekijk de challenge op het Instagram account @nespresso.nl onder de highlight ‘Challenge!’ en probeer het zelf in je koffiepauzes thuis. Hate to ruin it for you, maar het is moeilijker dan het lijkt!

TikTok is booming
Juist wanneer de verveling toeslaat is TikTok voor steeds meer mensen een uitkomst. Afgelopen week waren de hashtags #happyathome #reallifeathome vooral trending. Maar het platform wordt niet alleen gebruikt om verveling tegen te gaan. Veel Britten staken de hulpverleners een hart onder de riem met de hashtag #thankyounhs, waarlangs hulpverleners worden bedankt. 

Positieve reacties op onze minister-president
Als er iemand is die trending is in de samenleving is het wel onze minister-president Mark Rutte. Vanaf het begin van deze crisis worden er al fijne memes over hem gemaakt die je vast niet zijn ontgaan. Intussen doet deze man het ongelofelijk goed en daar zijn de mensen thuis het mee eens! 

Muziek in tijden van corona
Doordat veel jongeren laconiek omgaan met de voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, schreven Ali B en Jandino een lied over de 1,5 meter afstand die je moet houden van elkaar. Het lied is daarom ook anderhalf genoemd. Op deze manier proberen ze een serieuze boodschap op een leuke manier over te brengen. Ook staat het lied 17 miljoen mensen van Davina Michelle en Snelle in de hitlijsten. Er zijn diverse redenen waarom dit lied zo speciaal is. Zo is het lied in no-time geschreven door Snelle en dient het als eerbetoon aan alle Nederlanders. Fun fact: 17 miljoen mensen is met 1:47 de kortste #1-hit ooit gemaakt. Nieuwsgierig naar beide nummers? Luister anderhalf hier. En 17 miljoen mensen hier

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze recap. Je bent in ieder geval weer op de hoogte. Tot volgende week! 

About Yune Creative Content Company