Bij Yune maken we veel videocontent. Ook zorgen we ervoor dat deze gezien wordt door de juiste doelgroep. Zo weten we dat Facebook goede mogelijkheden biedt om snel en tegen relatief lage ‘cost per view’ je video te verspreiden. Wat we ook weten, is dat voor het delen van video’s op dit platform – in het algemeen – net iets andere wetten gelden dan elders. Vijf tips bij het produceren en editen van films voor Facebook, zodat je zeker weet dat je met jouw video’s de aandacht pakt.

  1. Grijp het publiek

Dankzij de autoplay-functie op Facebook krijgt je doelgroep vaak de eerste seconden van de film direct al te zien. Dat is mooi. Maar het publiek is ook vaak snel weer weg, als er niets interessants te zien is. Zorg daarom dat de aandacht direct gegrepen wordt aan het begin van het script. Begin bijvoorbeeld niet met een ellenlange fade-in en een titel, maar kom meteen terzake.

  1. Short & Sweet

Hangt samen met het voorgaande punt. Over het algemeen geldt: hoe korter de film, hoe groter de kans dat mensen even blijven hangen om je verhaal te horen. Als je een langere film maakt, mag je geen moment inzakken, want dan is je publiek vertrokken. Dat is best lastig, zeker als je een uitgebreider verhaal wilt vertellen. Onze tip? Houd het gewoon zo kort mogelijk en schrap alle overbodige informatie.

  1. Sound of silence

Standaard staat het geluid altijd uit bij Facebook-video; deze moet handmatig aangezet worden. Zorg daarom dat er visueel direct wat te genieten valt en dat de kijker getriggerd wordt om het geluid aan te zetten.

  1. Kies een catchy headline

Voordat een video wordt bekeken op Facebook, leest men vaak eerst de tekst erboven. Zorg daarom voor een korte, pakkende copy die vertelt wat de kijker kan verwachten en vooral waaróm hij moet kijken. Bedenk daarnaast dat je concurreert met andere content in iemands tijdlijn: de selfies van een vriendin en een schreeuwende headline die leuke kattenfilmpjes belooft. Zorg daarom dat in één oogopslag duidelijk is dat deze film de aandacht verdient.

  1. Blend in the branding

In het algemeen geldt: hoe langer de film duurt, hoe meer mensen afhaken. Wacht daarom niet tot het eind van de film met het vermelden van de afzender of merkboodschap, maar zorg dat de branding er op een natuurlijke manier in verweven is.

About Yune Creative Content Company