Yune als jouw social media bureau

Social media is een belangrijk onderdeel in de contentmarketing-mix. Bij Yune zijn we niet alleen een breed content marketing bureau, maar ook zéker een social media bureau. We hebben kennis van alle kanalen: van Facebook tot Instagram, van YouTube tot Snapchat. Welk platform jouw doelgroep ook gebruikt: wij weten hoe je er pakkende content op publiceert. Hiervoor werken we in een aantal stappen: zo stellen we eerst een social media strategie op, bekijken we daarna welke social content we kunnen ontwikkelen en laten we na het plaatsen onze communitymanagers los. Dit proces komt in grote lijnen overeen met de stappen die we volgen voor contentmarketing. Toch is een aantal dingen op social media wel anders.

Social media propositie

Zo is de sociale propositie een belangrijk onderdeel: we kijken waarom de doelgroep jouw merk op social media volgt en waarom de doelgroep luistert naar wat je te zeggen hebt. Dit kan zijn omdat je een expert bent op een bepaald vakgebied en altijd nuttige informatie biedt, of omdat je content simpelweg vermakelijk is. Weer een andere reden is om snel met je in contact te kunnen komen: ze gebruiken het social media kanaal voor klantenservice. De kans is groot dat de doelgroep andere redenen heeft om jouw website te bezoeken, dan om jouw Facebookpagina te volgen. Hier houden we dus rekening mee.

Social identity

Ook onderscheiden we op social media een andere tone of voice dan op andere kanalen, en ook een andere identity. De vragen: “Hoe gedraag je je op social media?” en “Welke persoonlijkheid treedt naar buiten?” zijn hierbij belangrijk. Een oude wijsheid luidt: “Wees altijd gewoon jezelf.” Dat is zeker waardevol advies, maar je gedraagt je in het dagelijks leven op verschillende gelegenheden toch steeds net weer verschillend. Zo ook online: in een e-mail is de tone of voice anders dan op Facebook.

Je ziet het: hoewel social media een belangrijk onderdeel zijn in de contentmarketing-mix, kun je het ook los benaderen. Ben jij op zoek naar een goed social media bureau? Dan staan we altijd voor je klaar. Neem contact op voor meer informatie over Yune als social media bureau of bekijk onze cases.