Bijna iedereen die iets op social media plaatst, wil graag veel likes, positieve of meelevende reacties krijgen. Toch kan een foto of bericht ook voer worden voor lolbroeken en flauwerikken. Het overkwam onlangs Lil’ Kleine die in een tweet uithaalde naar KLM. Het deed ons direct denken aan wat andere status-updates in de geschiedenis van social media: updates die originele reacties opleverden. Ken jij ze nog?

#lilkleinetweet

We beginnen dus met Lil’ Kleine. Hij haalde op 9 april 2016 uit naar KLM omdat hij naar eigen zeggen “1 seconde te laat was voor het boarden”. Op veel medeleven kon de rapper echter niet rekenen: op #lilkleinetweet kwamen de grappigste, pinnigste reacties voorbij.

kleine

Schermafbeelding 2016-04-18 om 10.51.06

Schermafbeelding 2016-04-18 om 10.53.26

Tweet3

Ronaldo imitaties

Na de gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona op 2 april 2016 werd deze teamfoto door één van de Real Madrid spelers geplaatst. Drie keer raden wie massaal de aandacht trok én massaal op de hak genomen werd 😉

De imitaties overspoelden het internet. Deze vinden wij het mooist.

Schermafbeelding 2016-04-11 om 12.57.51

VV ZNC 2

VV DWP

CVC Reeuwijk

#henkkrol

Vorig jaar werd Henk Krol bij de neus genomen. Hij feliciteerde tot twee keer toe iemand die was overleden met zijn verjaardag. Eerst schrijver Joost Zwagerman en een week later ondernemer Chris van den Berg. De reacties kwamen snel en waren scherp.

krol

Trijntje & Giro555

En uit 2014 herinner je je misschien nog wel de blunder van Trijntje Oosterhuis. Voor elke like op haar post zou de zangeres een euro storten op Giro 555. Waar ze echter niet op rekende was op ruim 200.000 likes en de morele verplichting om twee ton te doneren aan het goede doel. Nederland leefde met haar mee.

trijntje

#yolanthetweet

En nog iets langer geleden blunderde Yolanthe Sneijder-Cabau op Twitter. Op Instagram plaatste zij: ‘Terug op Ibiza voor familiezaken’ met een foto van een strand in Thailand. #yolanthetweet was trending en veel (bekende) Nederlanders haakten erop in.

Schermafbeelding 2016-04-15 om 13.49.15

Weet jij nog meer van dit soort grappige inhakers?

About Yune Creative Content Company