In De Automatiek houden we je op de hoogte van de tofste video’s en campagnes van de afgelopen week. Zweedse opladers, slechte reviews en het eerste hagelslagcafé: alles komt hier voorbij. Dit mag je deze week niet missen! 

KFC – GPS Cassette

Een roadtrip en fried chicken: Amerikaanser kan bijna niet. Kipgigant Kentucky Fried Chicken brengt in hun nieuwe campagne een hommage aan deze twee klassiekers met hun laatste doorbraak: ‘s wereld eerste GPS cassetteband. Uiteraard met KFC-icoon Colonel Harland Sanders als navigator.

IKEA – This Charges Everything

Draadloos opladen met de nieuwe iPhone 8? Dat kunnen wij al veel langer, dacht IKEA. Het Zweedse warenhuis benut de lancering van de telefoon om hun eigen producten met ingebouwde opladers opnieuw te promoten. Met slogans die erg doen denken die van Apple zelf.

Snowbird – One-Star Review

Van negatieve reviews wordt Snowbird niet warm of koud. Het Amerikaanse skiresort zet haters juist om in promotors! In hun nieuwe campagne gebruiken ze one-star reviews om aspecten van de omgeving te adverteren die anderen misschien juist wél aanspreken.

“I’ve heard Snowbird is a tough mountain, but this is ridiculous. It felt like every trail was a steep chute or littered with tree wells. How is anyone supposed to ride in that? Not fun!” – Greg, Los Angeles, CA

 

easyJet en NBTC – Café van der Sprinkles  

Eetcafé. Kattencafé. Hagelslagcafé? Het is geen grap: in Londen kunnen liefhebbers hun hart ophalen in Café van der Sprinkles. In het felgedecoreerde pand motiveren easyJet en NBTC Holland Marketing de Britten om Nederland te bezoeken. Met het ‘doe-het-zelf’-menu kunnen bezoekers van het café een Nederlands kunstwerk namaken of een schoonheidsbehandeling nemen – en dat allemaal met hagelslag, natuurlijk.

Domino’s – The Food of Everything

Bij Domino’s doen ze niet aan bescheiden gedrag. In hun nieuwe campagne claimen ze namelijk ‘The Food of Everything’ te zijn. Op stap met je squad of een filmavondje met de familie? Een pizza van Domino’s past bij alles.

Deel dit artikel

About Lois van Aken