En toen was het weer vrijdag! Ook op deze frisse lentedag hebben we weer een aantal video’s voor jullie op een rijtje gezet die je écht niet mag missen. We nemen jullie mee in de kunstwereld waar een grootmeester weer tot leven komt en we laten jullie zien hoe moeders in Syrië verwarmd worden door een boodschap van onschatbare waarde.

Rembrandt leeft!
Dat technologie en kunst hand in hand gaan, wordt bewezen met het project ‘The next Rembrandt’. In dit filmpje zie je hoe er een nieuwe Rembrandt tot leven komt. Erg indrukwekkend!

Van het doek naar je scherm
Met de Holoquarium brengt Zoo Frankfurt de onderzeewereld tot leven op je smartphone. Wat voor verbluffende plaatjes dat oplevert zie je hier:

Een telefoon van onschatbare waarde
Leuk al die technische snufjes op je telefoon maar totaal onbelangrijk wanneer je op de vlucht bent en kilometers van je geliefdes verwijderd bent. Het mooie initiatief ‘Refugee Phones’ geeft Syrische vluchtelingen de kans om hun moeder een speciaal moederdagcadeau te geven.

Een betere wereld met superhelden
Iedereen heeft weleens gedroomd van een carrière als superheld. Mensen redden en bouwen aan een betere wereld. In Kopenhagen kwam deze droom voor veel mensen uit. Batman of Superman: wie kies jij?

Kickstarter van de week
Yes, we kunnen binnenkort ook vanaf onze smartphone 3D printen. Deze portable printer biedt een legio aan nieuwe mogelijkheden. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je hier!

Deel dit artikel

About Isabel Zoeteweij